zondag 12 februari 2012

Tweede week in Joensuu

Om de week goed te beginnen hebben we zondagavond alvast een stevige bodem gelegd in de vorm van hutspot. We hebben iedereen is laten proeven hoe de Hollandse pot smaakt. De hutspot was goed gelukt en was heerlijk, gelukkig vond iedereen dat! Twee volle pannen zijn opgegaan.

Maandag, dinsdag en woensdag hebben we vervolgens les gehad van twee Hongaarse docenten. Dat was interessant. Het blijkt dat Oost-Europa niet een pot nat is zoals we in het westen wel is denken, maar er zit echt verschil in. Ik denk ook niet dat je zomaar iets echt Hongaars kunt benoemen. Nou, ik nu wel dus!

Donderdag en Vrijdag hebben we les gehad van Kaija. Deze Finse docente heeft eigenlijk alles georganiseerd voor de Eureka module. Ze spreekt goed Engels en helpt ons eigenlijk bij alles wat we willen weten. Handig dus! Er heerst alleen een griepje hier waar ook Kaija niet onderuit kon. Vrijdag hebben we dus vrij gekregen. Het griepje treft veel mensen trouwens. Ik heb er zelf ook even last van gehad, maar na een paar dagen was het gelukkig weer over. De vrijdag hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan. Een boodschapje, een serie en een stok kaarten was genoeg vermaak voor de dag.

Zaterdag zijn Daan en ik naar de Biathlon World Cup gegaan in Konthiolati, een soort Nederwetten maar dan hier in de buurt. Dit was wel heel gaaf! Met de bus zijn we vanuit Joensuu daarheen gegaan. Nadat we een kaartje hadden gescoord kregen we de deelnemerslijst. De hoop dat er toch nog een verdwaalde Nederander mee zou doen, was snel vervlogen. Bij de mannen en vrouwen deden er allebei meer dan tachtig mensen mee. Toen we het terrein opkwamen proefde we meteen de ontspanne sfeer. Er werden stukken zalm op een houtvuurtje gebakken, er was een tent om op in te warmen en het gekke was dat er eigenlijk alleen maar Russen waren. Wat een vreemd volk is dat toch! Stuk voor stuk (prettig) gestoord! Iedereen heeft een veldvles vodka bij om warm te blijven of om in de koffie te doen. Dit maakt de sfeer nog ontspannender... In het fotoalbum (hierboven is een slideshow, daar kun je op klikken) zie je een beetje hoe het was. Toch moeilijk om al typend uit te leggen. Hieronder staan nog twee filmpjes om de sfeer te laten zien als er een Rus van start ging of alleen maar langs kwam.

Gelukkig was het niet zo koud die zaterdag. -14 ongeveer. Maar het duurt best lang voordat iedereen gefinisht is. Om de halve minuut start er iemand en dat met meer dan tachtig deelnemers. Als de eerste paar al gefinisht zijn, moeten er dus nog een paar starten. Uiteindelijk wordt het dan toch wel koud en gelukkig was er dan de tent om even op te warmen. De biathlon was echt leuk en is zeker een aanrader om heen te gaan!

's Avonds zijn we tot slot nog op stap geweest in Club Joensuu. Dat was natuurlijk heel gezellig. Onze vrienden uit Newcastle hadden hun 5-0 verlies tegen de Spurs te verwerken, dus een biertje ging er wel in! Nu op zondag heb ik eigenlijk ook niet veel gedaan. Zometeen gaan we de Franse keuken ontdekken. Zij gaan voor ons koken, dus ik ben benieuwd!

2 opmerkingen:

  1. Een hoop herrie, al die Russen bij elkaar!! Ben benieuwd wat je vanavond gegeten hebt. -14 niet koud?......brrrr...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie foto's trouwens! Die foto van jouzelf met bevroren wimpers is fantastisch!!

    BeantwoordenVerwijderen